Feb 27, 2016

El que necessitem és IMBECIL·LITAT!

Sí, escolta bé. Al cap i a la fi, ¿què treu vostè intentant ser excessivament lúcid? Serà odiat o temut pels que li envolten, i només val per emmascarar els seus propis complexos d'inferioritat. Ni tan sols serveix disfressar la lucidesa de vehemència, donat que tret per captar acòlits, en gran part serà identificada com arrogància o fanfarroneria, fins i tot.

Amb la imbecil·litat passa com amb el colesterol, hi ha "bona", ​​i "dolenta". Per exemple, la imbecil·litat que el porta a un a repetir el mateix error fins a la sacietat, malgrat saber que alguna cosa no funcionarà, bàsicament per orgull, per no reconèixer que feia molt de temps que feia l'imbècil en algun tema sense profit, o per ignorar les advertències constants de tercers referent a això, aquesta seria imbecil·litat "dolenta". I.e. "dolenta", no en el sentit moral, sinó en el sentit pràctic, sinònim d'alguna cosa no beneficiós ni per un, ni per als altres. Ara bé, també hi ha altres casos d'imbecil·litat que són molt pràctics: des de la imbecil·litat socràtica, a mig camí entre vacil·lar i la ignorància genuïna del qui és conscient d'això després de molta experiència, fins al simple fondre de ploms d'alguna cosa que no li quadra, i sense adonar-se el cervell l'hi amaga a un mateix, cosa truc il·lusionista, per evitar patiment. Vaja, que es pot ser un imbècil des del sentit pràctic i beneficiós.

Posats a ser virtuosos en imbecil·litat, un podria fins i tot posar-se metes. La imbecil·litat com a protecció, com a arma pesant definitiva, i fins i tot, com a eina pedagògica. ¿S'ha parat a pensar que els professors més eficaços són els més pesats? Per a què li serveix a vostè un professor que sembli molt llest, si no li serveix per aprendre? Doncs aquí tenim l'oportunitat per l'imbècil. Recreant-se en lo obvi, picant una vegada i una altra, fins a la nàusea o que la pressió ocular dels subjectes en qüestió arribi a límits insalubres. L'alumne, primer pel seu estat d'estupefacció, i per la necessitat d'haver de demostrar al professor que ja ho ha entès, perquè canviï de tema com més aviat, és la victòria definitiva per a casos de trastorns d'atenció, adormiment general d'individus que exerceixen com a carn de canó per la vida. Bàsicament, es podria generalitzar com l'acte de combatre la imbecil·litat "dolenta" amb la "bona", anàleg a l'electromagnetisme. De manera que l'imbècil que aconsegueix treure de la seva imbecil·litat "dolenta" a un altre subjecte, haurà fet un favor a la Humanitat.

Per l'anterior, una altra vegada que vostè vegi a un imbècil, dubti si realment és un imbècil ortogonal, o si és un imbècil dels bons. En aquest cas, dirigiu-vos amb educació, i expliqui que també exerceix la imbecil·litat, de manera conscient, i que és un honor per a vostè que puguin arribar al reconeixement mutu.

R. Gaab

1 comment: